OS Országos Sajtószolgálat
2022. június 27. hétfő
Ismertető


2022. május 26., csütörtök 18:25

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2022. május 26., csütörtök (OS) - Az extraprofitadó-bevételeket szociális biztonságra és klímavédelemre fordítsák!

    A Párbeszéd régóta javasolja, hogy az igazságos közteherviselés jegyében nagyobb mértékben adóztassák meg a multinacionális és nagyvállalatokat, ezekről számos javaslatot nyújtottunk be a parlamentnek az elmúlt években! De szükségesnek látjuk a nagy magánvagyonok-, a luxusfogyasztás-, a spekulációs tőkemozgások-, az arctalan magántőkealapok -, az állami közbeszerzések NER-es nyerteseinek, a környezetszennyező nagyvállalatok megadóztatását is!

Egyetértünk a felesleges, pazarló állami beruházások felfüggesztésével, de nem elég azok átütemezése, hanem le kell állítani a Paks2 beruházást, a Budapest-Belgrád vasútvonal és a Fudan elitegyetem kínai hitelből kínai cégekkel való építését, a Fertő-tavi pusztítást, a Városliget beépítésének folytatását!

Ezeket a forrásokat azonban klímavédelemre és szociális biztonságra kell fordítani! A klímavédelem keretében társasházi lakások, családi házak energiahatékonysági felújítására, zöldenergia előállítás bővítésére, a szociális biztonság keretében a dübörgő infláció sújtotta alacsony keresetűek kompenzálására, pedagógusok, egészségügyi-, szociális, kulturális és egyéb dolgozók bérfejlesztésére!

Tordai Bence
a Párbeszéd frakcióvezetője


     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.