OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2022. május 29., vasárnap 11:55

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. május 29., vasárnap (OS) - A DK petíciót indít, hogy a kormány ne szüntesse meg a katás adózást!

    Az elmúlt napokban mind Varga Mihály pénzügyminiszter, mind Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elismerte, hogy a kormány a katás adózás eltörlését fontolgatja. Márpedig ha a kisvállalkozók legkedvezményesebb adózási módját kivezetik, az egyenlő a jelentős adóemeléssel és a megszorítással, emiatt pedig több ezer kisvállalkozás mehet gyakorlatilag azonnal csődbe. Ez az adóemelés annak a fideszes megszorító csomagnak a része lehet, amelyet a héten kezdett el bejelenteni Orbán Viktor törvénytelen kormánya.

A Demokratikus Koalíció elutasítja a Fidesz megszorításait és adóemeléseit, ezért petíciót indítunk, hogy a kormány ne törölje el a katát! Nem fogjuk tétlenül nézni, ahogy a Fidesz a legkisebb magyar vállalkozásokkal, egyéni és kis, családi vállalkozásokkal fizetteti meg az elhibázott gazdaságpolitikája árát. Nem kérünk a Fidesz megszorító intézkedéseiből, így a kata elörléséből sem, ezért indítunk petíciót a katás adózás védelmében. Mutassuk meg, hogy nem értünk egyet azzal a megszorító kormányzati politikával, amiben a legkisebbek fizetnek a legnagyobbak bűneiért. Ha a törvénytelen kormány a vállalkozásokat akarja sarcolni, akkor forduljon a saját oligarchái felé, ne a tisztességes magyar kisvállalkozásokat akarja csődbe taszítani!

Kálmán Olga 

A DK frakciószóvivője

Kálmán Olga sajtótájékoztatóját Kálmán Olga Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.