OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2022. május 31., kedd 12:06

A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. május 31., kedd (OS) - A Pulszky Társaság évente adja át a kiemelkedő szakmai életutat elismerő Pulszky Ferenc-díjat, valamint a jelentős eredményt felmutató, negyven évnél fiatalabb szakemberek számára a Pulszky Károly-díjat. Ugyanekkor veheti át az Éri István-díjat az a szakember, aki ki hosszabb távon kiemelkedő és hatásában jelentős tevékenységet folytat a társaság munkája terén, lényegesen hozzájárulva a magyar múzeumügy fejlesztéséhez is. Az idei kitüntetettek személyére 2022. május 30-án a Pulszky Társaság éves közgyűlésén derült fény.

    Az Éri István-díjat Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum nyugalmazott főigazgatója vehette át. Kiss Imre régészet és arab szakon diplomázott, ösztöndíj jóvoltából Damaszkuszban tanult három éven keresztül, majd hazatérte után 1985-ben külkereskedelemmel kezdett foglalkozni.A közgyűjteményi szakma egyik első menedzser igazgatójaként sikeresen állította új pályára az országos gyűjtőkörű múzeumot, miközben kétszer levezényelte a múzeum költöztetését és az épületek átalakítását.Legnagyobb hatású kezdeményezése a Múzeumi Szakma Kocsmája, amely hosszú időn át informális kereteket adott a találkozásra, szakmai beszélgetésekre. Bábáskodott a FIAT megalakulásánál és szorgalmazta, majd tevőlegesen támogatta a Senior Tagozat megalakítását. Az általa vezetett intézmény számos alkalommal volt a Társaság rendezvényeinek helyszíne.

Ezúton is gratulálunk Kiss Imrének a rangos szakmai  elismeréshez!
    
     Kiadó: Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.