OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 9. csütörtök
Ismertető


2022. június 1., szerda 10:09

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) közleménye
    Budapest, 2022. június 1., szerda (OS) -

        Budapesten tartotta közgyűlését a VIMOSZ vendéglátásával a FoodServiceEurope. A szövetség tagjai több, mint 600.000 alkalmazottal évente 6 millárdot meghaladó ételadagot bocsátanak a fogyasztók rendelkezésére. A közgyűlés résztvevőit Dr. Bognár Lajos, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár tájékoztatta a magyar közétkeztetési közbeszerzési szabályozás részleteiről és céljairól. A résztvevők elismeréssel fogadták az új szabályozás adta lehetőségeket. Az EU Bizottságot képviselve Wim Debeuckelaere a fenntartható élelmezési rendszerek keretterv társadalmi vitájáról adott tájékoztatást. A Farm2Fork program aktív szereplője kíván lenni a FSE tagsága is. A VIMOSZ ennek kapcsán a Plan’eat konzorcium sikeres pályázatáról számolt be, amellyel a cél egészséges és fenntartható étkezési szokások elterjesztése. Magyarországról tag még az ESSRG e szakterületre specializálódott kutatócsoport is. A beszámolókból kiderült; mindenkinél súlyos probléma a felgyorsult élelmiszerinfláció, az energia- és munkabérköltségek emelkedésével együtt. A közbeszerzési szerződések ármódosítása mindenütt rugalmatlan volt. Franciaországban tárgyalnak új inflációs kalkulációs módszertan kialakításáról, a miniszterelnöki hivatal már felhívta az önkormányzatok figyelmét a közétkeztetési közbeszerzési szerződések rugalmasabb kezelésére. A szövetség keresi a megoldást az élelmiszerárak mérséklésére. A Szövetség új alelnöke Anne-Laure Descleves, az Elior kommunikációs vezérigazgatóhelyettese.

     Kiadó: Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.