OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 7. kedd
Ismertető


2022. június 15., szerda 17:16

A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. június 15., szerda (OS) -

    A Szent Iván-éjszakájának előestéjén a Gödöllői Királyi Kastélyparkban kerül sor a Bölcs Fák legszebb ünnepére, a Faünnepre. Itt egy szakmai találkozó mellett, amelyre Dr. Nagy István agrárminiszter is ellátogat, sajtótájékoztatóra is sor kerül, valamint a gödöllői és az érdeklődő gyerekek számára foglalkozások is lesznek, pl. Mamutfenyő bemutató. Ezen az eseményen ott lesznek a Bölcs Fák két nagykövetei, Szűcs Nelli és Trill Zsolt, a Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészei, akik Mezei Dániel kommunikációs szakemberrel, műsorvezetővel csatlakoztak a kezdeményezéshez.

A projekt célja a kölcsönös tudás és tapasztalatcsere, közös gondolkodás (a koros fák felmérése és ápolása, illetve a történeti kertek népszerűsítése terén), illetve a hasonló szakterületen működő NGO-k határon átívelő együttműködése, értékmegőrző és értékközvetítő szolgáltatás fejlesztése és a határon átívelő kohézió erősítése.

A projekt címe: Preservation and Increasing attractivity of ancient trees as hidden treasures in historic gardens towards green tourism (SKHU/1902/4.1/110)

A Projekt az Európai Regionális Alap (ERFA) támogatásával valósul meg összesen 165 569,80 euróból, amelyből a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége (MABOSZ) 100 799,80 euró, a szlovák partner, a Národny Trust n. o. 64 770 eurós támogatásban részesül.

Szlovákia Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program (Interreg SKHU)

     Kiadó: Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.