OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2022. június 24., péntek 08:57

A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. június 24., péntek (OS) - A matuzsálem fák megőrzése és népszerűsítése fontos feladat

    A matuzsálem fák megőrzése, megfelelő kezelése, dokumentálása kiemelt feladat, és fontos a népszerűsítésük és közkinccsé tételük is határon innen és túl egyaránt - jelentette ki az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára a Gödöllői Királyi Kastély kertjében, csütörtökön. A Bölcs Fák projekt záróeseményén a résztvevők értékelték az elmúlt másfél évet és megfogalmazódott, hogy a jövőben még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a természetkedvelő nagyközönség és különösen a fiatalok megnyerésére és tájékoztatására, a kertturizmus fejlesztésére. A botanikus és gyűjteményes kertek világa érték, amely felfedezésre érdemes.

A rendezvényen Zsigmond Vince, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége elnökének meghívására részt vett Szűcs Nelli és Trill Zsolt, a Nemzeti Színház művészei, Laposa Julcsi népzenész és Mezei Dániel műsorvezető is, illetve Rácz András államtitkár, aki kiemelte: a kertkultúra, a biodiverzitás védelme, a természetvédelem, mind a természetvédelemért felelős tárca feladatai közé tartoznak, azonban az állami felelősségvállaláson túl ezen értékeink megőrzése szélesebb körű összefogást igényel, melynek részesei a helyben élők, a gazdálkodók, az önkormányzatok, a civil szervezetek és a kutatóműhelyek. A gyűjteményes és történeti kertek kiemelt szerepet töltenek be egy-egy növényfaj vagy faegyed évszázadokon át tartó megőrzésében.

     Kiadó: Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.