OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. június 24., péntek 08:58

A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségének közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. június 24., péntek (OS) -

    "Szlovák partnerünk, a Národny Trust munkatársaival együtt mi magunk is sokat tanultunk, értékes tapasztalatokat szereztünk, amelyeket hasznosítani kívánunk a Bölcs Fák életének meghosszabbítása és megismertetésük érdekében. A koros fák iránt széles körű az érdeklődés és felemelő, hogy ezt a gyerekek részéről is érzékeljük.
Egy hatalmas fára tekintve nehéz elhinni, hogy magként kezdte az életét. "A mag az élet médiuma", egyetlen magban benne van minden információ, amely által a fa kibontakozhat és koros, tiszteletre méltó, méltóságot sugárzó Bölcs Fává fejlődhet.

A sajtótájékoztatón, majd az azt követő Faünnepen és az eseményt kísérő gyermekfoglalkozásokon a résztvevők magyar kőris magokat kaptak ajándékba, hogy azokat elvetve maguk is nevelhessenek Bölcs Fákat.

A projekt célja a tudás és tapasztalatcsere a koros fák felmérése, ápolása, a számukra otthont nyújtó történeti és gyűjteményes kertek népszerűsítése, illetve együttműködés értékmegőrző és értékközvetítő szolgáltatás fejlesztése és a határon átívelő kohézió erősítése érdekében.
A projekt címe: Preservation and Increasing attractivity of ancient trees as hidden treasures in historic gardens towards green tourism (SKHU/1902/4.1/110)
A Projekt az Európai Regionális Alap (ERFA) 165 569,80 euro támogatásával valósul meg. A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége 100 799,80 euró, a Národny Trust n. o. 64 770 eurós támogatásban részesül. Szlovákia Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program - Interreg SKHU

     Kiadó: Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.