OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2022. július 3., vasárnap 10:13

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2022. július 3., vasárnap (OS) - Erősebb határvédelmet követelünk! - A kormány még nyáron mutassa be az önálló határőrségről szóló javaslatát!

    Rendkívül baljós jövőképet fest a hazai határvédelemre az a halálos áldozatot követelő lövöldözés, amely a magyar határ mellett történt Szerbiában. Az illegális bevándorlók ismét naponta ostromolják országunk széleit, a szomszédunkban pedig háború dúl. Ebben a véres helyzetben elengedhetetlen, hogy a kormány minél előbb felállítsa az önálló határőrséget!

A törvényes rend pártján álló Jobbik már csaknem egy évtizede követeli ezt, és most végre a kormány is belátta, hogy a határok megvédéséhez csak és kizárólag az önálló határőrség jelentheti a megoldást. Már nem lehet tovább húzni az időt! Az elmúlt hónapok eseményei alapján még inkább egyértelmű, hogy a határok felügyeletét a határőrökre kell bízni! A hatékonyabb védekezés érdekében szükségesnek tartjuk azt is, hogy a leendő határőrségnek legyenek határvadász századaik is. Ezeknek a határvadász századoknak pedig olyan kiképzés és felszerelés szükséges, amellyel úgynevezett első lépcsős alakulatként el tudják majd hárítani a fegyveres támadásokat is.

Követeljük a kormánytól, hogy még az őszi parlamenti ülésszak előtt készüljön el az a törvényjavaslat, amely megteremti az önálló határőrség jogi lehetőségét, és amelynek alapján már a nyáron elkezdődhet a testület megalakítása.
     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.