OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. július 11., hétfő 14:46

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. július 11., hétfő (OS) - DK: A multikat megvédte, a katás kisvállalkozásokon megszorítást hajt végre a Fidesz

    A kormány benyújtotta a katás adózással kapcsolatos törvénymódosítását. A brutális orbáni megszorítócsomagba illeszkedő javaslat szerint szeptember elsejétől a katások bevétele csak magánszemélyektől származhat, vállalkozásoktól nem. Ez a változtatás tudatosan zár ki a KATA-ból akár több tízezer olyan magyar kis- és közepes vállalkozást is, amelyek eddig nem kizárólag magánszemélyeknek dolgoztak. Ma este több tízezer egyéni és kisvállalkozó fogja feltenni a magának a kérdést: szeptember 1-től dolgozzanak feketén vagy húzzák le a rolót örökre?

A Demokratikus Koalíció szerint hiába az orbáni infláció és a különadók, moat a KATA-t is elvitte a kormányzati megszorítás. A DK szerint morálisan és politikailag is vállalhatatlan, hogy amíg a Fidesz most azért háborúzik Európában, hogy a multiknak ne kelljen többet adózniuk, addig itthon a magyar vállalkozásokon hajt végre megszorítást azzal, hogy egy jelentős részüket kizárja a KATA-ból. A Fidesz a multik oldalán áll, a DK a magyar kis- és közepes vállalkozások oldalán, így számunkra elfogadhatatlan a KATA “átalakítása".

Varju László
A DK országgyűlési képviselője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.