OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2022. július 13., szerda 14:42

A Magyar Ügyvédi Kamara közleménye
    Budapest, 2022. július 13., szerda (OS) - A Magyar Ügyvédi Kamara Nyilatkozata

    A Magyar Ügyvédi Kamara az új KATA törvényt jogi szempontból aggályosnak, vállalkozások százezreit ellehetetlenítőnek tartja, ezért tisztelettel kéri Köztársasági Elnök Asszonyt, hogy azt – jelen formájában – ne írja alá.

Az év közbeni változást generáló törvény - amely az ügyvédi hivatást gyakorlókat és az általuk képviselt állampolgárok, mikro-, kis- és középvállalkozások százezreit érint - érdemi szakmai konzultáció nélkül született meg, így sérti a jogbiztonság követelményét.

Az elfogadott törvény az adózók és a jogkeresők terheit – a felkészülést megnehezítő tevő határidővel - ugrásszerűen növeli, a pártfogó ügyvédi és a kirendelt védői munka pénzügyi feltételeinek ellehetetlenítésével veszélyezteti a joghoz való hozzáférést.

Ahogy eddig mindig, úgy a Magyar Ügyvédi Kamara most is nyitott a szakmai konzultációra annak érdekében, hogy a jogszabály a jogos szakmai és társadalmi elvárások mentén mielőbb módosításra kerüljön.

Budapest, 2022. július 13.

Dr. Bánáti János
elnök
     Kiadó: Budapesti Ügyvédi Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.