OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2022. július 26., kedd 11:51

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. július 26., kedd (OS) - A fiatalok támogatása a jövőbe való legjobb befektetés

    Kulturális és Innovációs Minisztérium
Hornung Ágnes, Családokért Felelős Államtitkár

     Szeptembertől mintegy 74 ezer fiatal kezdheti meg felsőfokú tanulmányait, továbbá több ezren valamilyen szakma megszerzésével folytatják a jövőbe fektetett munkát. A magyar jövő a magyar fiatalokra épül, amelynek alapja a család. Ezért a kormány minden élethelyzetben segíti a fiatalokat képességeik kibontakoztatásában, életcéljaik elérésében. Ezt szolgálják a különböző kormányzati programok és a 25 év alattiak személyi jövedelemadó mentessége, valamint mellettük áll akkor is, ha fiatal felnőttként családot szeretnének alapítani. A 25 év alatti fiatalok szja-mentességét, a nyelvvizsga és a jogosítvány megszerzésének támogatását, valamint a családtámogatásokat a kormány a háborús gazdasági helyzetben is megvédi, fedezeteiket a 2023-as költségvetésben is biztosítja.
     A kedvező diákhitel konstrukciók hozzájárulnak ahhoz, hogy a diákok még inkább a tanulásra tudjanak fókuszálni. Az első ingyenes nyelvvizsga hozzásegíti őket a munka világában elengedhetetlen idegen nyelvtudás megszerzéséhez, a KRESZ vizsgadíjának elengedése pedig fontos támogatást jelent számukra a munkaerőpiaci elhelyezkedésben. Az eredmények magukért beszélnek: eddig már csaknem 130 ezer KRESZ-vizsga és több mint 135 ezer nyelvvizsga megszerzését támogatta a kormány.

     Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.