OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2022. július 30., szombat 18:36

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2022. július 30., szombat (OS) - A jelenlegi helyzetben kiemelt fontosságú a NATO-tagállamok közti szolidaritás.

        Magyarország és Litvánia egyaránt "testközelből" érzékeli az orosz-ukrán háború súlyosságát, a jelenlegi biztonsági helyzetben pedig kiemelten fontos a NATO tagállamok közötti szolidaritás. Ennek jegyében a Magyar Honvédség Gripenjei már harmadszor látják el ezt a feladatot, amiért a litván védelmi miniszter köszönetet mondott - közölte a honvédelmi miniszter, litvániai tárgyalásai után.
     Szalay-Bobrovniczky Kristóf az Avydas Anušauskas litván nemzetvédelmi miniszterrel folytatott vilniuszi egyeztetéséről elmondta: partnerével egyetértettek abban, hogy a madridi NATO csúcson történelmi döntések születettek, a keleti szárny megerősítése érdekében folytatni kell mindkét ország haderejének fejlesztését.
     A tárgyaláson elhangzott: mindkét országot komoly kihívás elé állítja az erősödő illegális migráció. A határvédelem területét illető tapasztalatok egymással történő megosztása érdekében a honvédelmi miniszter magyarországi látogatásra hívta a litván nemzetvedelmi minisztert.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.