OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. augusztus 4., csütörtök 10:41

A Magyarországi Bahá’i Közösség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. augusztus 4., csütörtök (OS) - "Esztelen kegyetlenség": Letartóztatások és razziák hulláma söpör végig Iránon, amint a bahá’í vallási kisebbség tagjait abszurd módon "gyarmatosítással" vádolják

    Gyűlöletpropagandától hemzsegő nyilatkozatot tett közzé tegnap az üldözött bahá’í vallási kisebbséggel kapcsolatban az iráni Információs Minisztérium. A dokumentum igazolni próbálja, hogy miért támadták meg több, mint száz alkalommal a hívők otthonait és üzleteit, és tartóztattak le, illetve vetettek börtönbe sokakat. A nyilatkozat szerint a "bahá’í kém (politikai) párt tagjait vették őrizetbe", mivel azok "a bahá’í gyarmatosítás összetákolt tanításait terjesztették, és beszivárogtak oktatási intézményekbe", közöttük óvodákba. Ez utóbbiak említése nyilvánvalóan ürügy több bahá’í óvónő elleni fellépésre.  

A Bahá’í Nemzetközi Közösség (Bahá’í International Community – BIC) visszautasítja ezeket az abszurd és lehetetlen, nyilvánvalóan hazug koholmányokat. Amit az iráni kormány művel, az cinikus iskolapéldája a durva elnyomásnak és a legrosszabb gyűlöletbeszédnek.  

A rajtaütések során tizenhárom hívőt tartóztatták le, közöttük Mahvash Sabetet, Fariba Kamalabadit és Afif Naemit, a közösség vezetőségének volt tagjait, akik hitük miatt tíz évet töltöttek korábban börtönben.

     Kiadó: Magyarországi Bahá’i Közösség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.