OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2022. augusztus 4., csütörtök 15:47

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2022. augusztus 4., csütörtök (OS) - Megvédjük a rezsidiktatúra áldozatait!

    A szociális nyomor már a kamu rezsicsökkentés alatt is tragikus volt hazánkban.

Telente százak fagytak halálra a fűtetlen lakásaikban, mert képtelenek voltak fizetni a számláikat.

A választás után bevezetett neoliberális megszorítások nyilvánvalóvá tették, hogy a Fidesz-rezsim átverte az embereket. Ráadásul a propaganda által hangoztatott átlagfogyasztásnak és piaci árnak semmi köze nincs a valódi átlagfogyasztáshoz és piaci árhoz.

Ezen felül a kormányzat energiatámogatási koncepciója diszkriminatív, ezért az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához fordultunk.

A fűtéshez ugyanis nem kapnak semmilyen támogatást, akik nem földgázalapú fűtéssel rendelkeznek.

Számukra a fűtéshez semmilyen támogatás nem áll rendelkezésre, és csak az A1 tarifa éves korlátjáig kapják támogatott áron a villamos energiát.

Környezetvédelmi szempontból is igazságtalan, hogy a legnagyobb hátrány azokat éri, akik földgáz és egyéb fosszilis rendszer helyett villamos energiával fűtenek.

A téli időszakban ez az áremelés jelentős számú fogyasztó esetén a szolgáltatásból való kiesést, kikapcsolást vonhat maga után, és ez a helyzet életveszélyt is okozhat a lakások kihűlése miatt.

Az Európai Baloldal kéri a Hivatalt, hogy állapítsa meg a fogyasztókat önhibájukon kívül érő diszkrimináció tényét, és szólítsa fel a kormányt a mindenki számára biztosítandó téli fűtéshez szükséges energia biztosítására a fűtési átlagfogyasztás mértékéig.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
     Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.