OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2022. augusztus 8., hétfő 13:06

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. augusztus 8., hétfő (OS) - Akár 60 ezer forinttal is több ösztöndíjat kaphatnak a külföldön tanuló magyar hallgató

        Célunk, hogy idén újra a COVID előtti közel 10 ezer főre emeljük nemzetközi, így többek között az Erasmus+ ösztöndíjasok számát, és az elkövetkező években ezt megduplázzuk. Az idén felvételt nyert hallgatók a korábbihoz képest akár 60 ezer forinttal több Erasmus+ ösztöndíjat kaphatnak. Ez jelentős támogatást jelent az egyetemisták számára - hangsúlyozta Dr. György László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára. Dr. György László kiemelte, a Kormány célja, hogy 2030-ra évente legalább 20 ezer magyar egyetemista szerezzen tapasztalatot külföldön tanulva. Felbecsülhetetlen lehetőség ez a résztvevő hallgatók számára. A külföldi szemeszterek alatt ugyanis olyan életre szóló élményekkel gazdagodnak a fiatalok, amelyek által sokat tanulhatnak önmagukról, valamint a magyar és az európai kultúráról.
     Mindazok a fiatal hallgatók, akik a 2022/23-as tanévben kezdik meg egyetemi, főiskolai tanulmányaikat már megemelt Erasmus+ ösztöndíjjal utazhatnak külföldi részképzésre.
     Az Európai Unió egyik legnépszerűbb ösztöndíjprogramjának jelentőségét erősíti, hogy a 2022-ben egyszerűsített, rugalmasabb magyar felsőoktatási felvételi rendszer bevezetése értelmében a nyelvvizsga megléte helyett a nyelvi kompetenciák fejlesztése került a középpontba.

     Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.