OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. szeptember 5., hétfő 10:33

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 5., hétfő (OS) - 2021 után a mai napon, szeptember 5-én már második alkalommal indul el a kiképzés az Önkéntes Katonai Szolgálat keretén belül. Hétfőn a tervek szerint közel 400 fő vonul be az ország majdnem minden megyéjében a területvédelmi zászlóaljakhoz, hogy a felkészítés első ciklusát megkezdje.

        A Kormányzati céllal összhangban a Honvédelmi Minisztérium, valamint a Magyar Honvédség a honvédelem ügye iránt érdeklődők számára megteremtette egy olyan katonai szolgálat lehetőségét, amely egy határozott, 6 hónap egybefüggő időtartamú és – a tartalékos döntése alapján – egyszer 6 hónappal meghosszabbítható ciklusból áll.
     A honvédelmi tárca egyik célja volt, hogy specifikusan olyan fiatalokat szólítson meg, akik kénytelenek szüneteltetni tanulmányaikat és erre az időre nem csupán stabil kereseti lehetőséget szeretnének, de olyan, a mindennapi életben is hasznosítható tudás és ismeretek megszerzését is fontosnak tartják, amellyel a későbbi elhelyezkedésük is könnyebb lehet.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.