OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. szeptember 5., hétfő 19:36

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 5., hétfő (OS) - BANKKÁRTYÁS FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK A VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS EGYESÜLETÉNÉL

    Jóllehet az esélyegyenlőségért dolgozó szervezetektől elvárják, hogy törekedjenek az akadálymentesítésre, még sincs ez egyenlő szinten az országban. A látássérültek köreiben a számítástechnika lett az egyik legfőbb akadálymentesítési eszköz, amit mi teljes erővel támogatunk. Ezért is nagyszerű, hogy egyesületünk, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) már három szolgáltatási körénél is bevezette a bankkártyás fizetési lehetőséget – mondta Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke, majd így folytatta: - Célunk, hogy újabb és újabb kényelmi szolgáltatásokat biztosítsunk ügyfeleink számára. Nagy segítséget jelent nekik például ez a könnyítés a fizetésben, hiszen az egyforma bankjegyeket sokan nem tudják megkülönböztetni. Így viszont már önállóan tudnak intézkedni, tehát újabb területet sikerült akadálymentesebbé tennünk.

Először a földszinten található Láthatár segédeszköz boltban alkalmaztunk bankkártya leolvasó terminált, majd a központi ügyféleszolgálatnál helyeztünk el egy ilyen eszközt. Ennek sikeres használata egyben belépő is hozzánk, hiszen a tagdíjfizetés a feltétele annak, hogy valaki egyesületi tag lehessen. Gondoltunk a masszázs szolgáltatásra érkező vendégeinkre is, számukra is lehetővé tettük a bankkártyás fizetést. Ez egyébként sokkal inkább környezetbarát, mint a hagyományos készpénzes forma, hiszen papírmentes.

VGYKE Sajtóiroda

     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.