OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 9. csütörtök
Ismertető


2022. szeptember 13., kedd 12:33

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 13., kedd (OS) - Titokban szigorítja az abortusz feltételeit a kormány - Követeljük, hogy árulják el, milyen további abortuszszigorításra készülnek Orbánék!

        A belügyminiszter minden előjel és előzetes egyeztetés nélkül egy rendeletben nyúlt hozzá a magyar abortusztörvényhez. Pintér Sándor szélsőjobboldali ihletésű rendelete minden terhesség-megszakításhoz kötelezővé teszi egy olyan igazolás bemutatását, amely igazolja, hogy az állapotos nőnek megmutatták a magzat szívhangját. A nemzetközi gyakorlatban szinte mindenütt ez volt az abortusz betiltásának egyik első lépése, mivel aki nem kezdi el időben a folyamatot, kicsúszhat az abortusz időkorlátjából, ami a terhesség 12. hetéig engedélyezett.
     A DK azonnali magyarázatot vár a kormánytól: miért kezdett abortusz-szigorításba a Fidesz, és mikorra várható a következő szigorítás? Hogyan hozhatnak meg egy ilyen súlyos döntést egy miniszteri rendeletben, a parlament megkérdezése nélkül? A DK felhívja a figyelmet, hogy számos országban kezdődött ezzel a szigorítással az a folyamat, amelynek a végén betiltották az abortuszt. Ez nem a szívhangról szól, ez a döntés arról szól, hogy még egy papírt kelljen beszerezni, és abortuszra várók csússzanak ki az időből.

Ráczné Földi Judit
A DK elnökségi tagja

Ráczné Földi Judit sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.