OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 13. szombat
Ismertető


2022. szeptember 15., csütörtök 07:08

A Magyar Energiaital Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 15., csütörtök (OS) -

    IGAZI KEMÉNYMAGNAK BIZONYULT A VÉDŐNŐI B KÖZÉP

Forró, hangos és indulatoktól sem mentes, igazi katlanná vált a Magyar Védőnők Egyesületének Iskolaegészségügyi rendezvénye, amikor egy eddig tabuként kezelt téma ütötte arcul a jelenlévőket.

Szinte egyszerre hördült fel mindenki, a közismert "mumus" – az energiaitalok - nevének hallatán, hiszen akárcsak a focihoz, ehhez is ért mindenki és véleménye is van, függetlenül attól, hogy ismeri, fogyasztja, vagy sem.

Nem is lehet mindezen csodálkozni hiszen a médiában a "szakértő" bloggerek írásainak, valamint a "Brit tudósok" megállapításainak köszönhetően, számtalan valóságot nélkülöző városi legenda alakult ki az energiaitalokról.

A Magyar Energiaital Szövetség célja, ezeknek a mítoszoknak a lerombolása volt, valamint ismertetése, ki mennyit ihat, nem ihat és miért.

A lépésről lépésre összeomló tévhitek után, döbbenten szembesülhetett mindenki azzal, hogy valójában semmi egészségtelen sincs egy valódi energiaitalban.

A sokszor hallható szubjektív véleményekkel szemben pedig, a világ eddigi legnagyobb (66.531 emberen elvégzett) erre vonatkozó szakmai kutatása igazolta azt, hogy
-    GYERMEKEKNEK NEM AJÁNLOTT semmi, ami koffeint tartalmaz: kávé tea energiaital és kóla sem,
-    EGÉSZSÉGES FELNŐTTEK naponta 400 mg koffeint, azaz például 5 doboz energiaitalt aggálymentesen fogyaszthatnak.

Egy valódi energiaital tehát barát lehet a mindennapokban, hiszen pont azt nyújtja, amit minden fogyasztó elvár - ENERGIÁT és ÉBRENTARTÁST.

     Kiadó: Magyar Energiaital Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.