OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 6. kedd
Ismertető


2022. szeptember 30., péntek 14:52

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - Bodnár Zoltán: Bizonyítsa a kormány, hogy nincs államcsődközeli helyzetben, vonja vissza a kifizetési stopot!

    A kormány egy határozatban kifizetési stopot hirdetett, azaz arról döntött, hogy a kormány alá tartozó szervek október 31-ig nem fizethetnek ki semmit, ami nem bérköltség. A Magyar Állam magyar vállalkozásokkal kötött szerződések sokaságát szegi most meg, hiszen a kormány nyíltan szerződésszegésre, jogsértésre, a törvények be nem tartására szólítja fel és kényszeríti a közigazgatási apparátust, ami miatt magyar vállalkozások nem jutnak hozzá az elvégzett munkájukért járó kifizetésekhez. Ez egy vészjósló kormányzati döntés, ha a magyar gazdaság és a világ azt látja, hogy a Magyar Állam fizetésképtelen, az falra festi az államcsőd rémét.

Az Árnyékkormány szerint a kormány azzal tudná bizonyítani az országnak és a világnak, hogy nincs államcsődközeli helyzetben, ha visszavonná a kifizetési stopot. Az egyetlen fontos kérdés: az állam nem akar vagy nem tud fizetni? Az Árnyékkormány szerint a kormány világos válasszal tartozik erre a kérdésre: vagy visszavonja a kifizetési stopot, azt bizonyítva, hogy ha akar, akkor tud fizetni, vagy nem vonja vissza a kifizetési stopot és ezzel beismeri, hogy valóban nagy a baj.

Bodnár Zoltán
Árnyék-pénzügyminiszter

Bodnár Zoltán sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.