OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 7. kedd
Ismertető


2022. október 20., csütörtök 13:48

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. október 20., csütörtök (OS) - Árnyékkormány: A szociális ellátás az állam kötelessége, nem vonulhat ki belőle!

    Semjén Zsolt és Pintér Sándor közös törvényjavaslatot nyújtottak be arról, hogy előbb fog felelni mindenki más a szociális ellátásért az egyéntől az egyházakig, mint maga a Magyar Állam. Az állam tehát gyakorlatilag kivonul a szociális ellátásból. Fülöp Attila, a Belügyminisztérium államtitkára szerint például kommunista örökség, hogy a szociális ellátás az állam feladata lenne.

Az Árnyékkormány szerint a szociális ellátás igenis az állam kötelessége, amit nem háríthat másra és nem vonulhat ki belőle! Ez akkor is így van, ha a szociális ellátás az oktatáshoz és az egészségügyi ellátáshoz hasonlóan már régen összeomlott Magyarországon az elmúlt 12 év miatt. Azért fizetjük a számtalan adót és járulékot, hogy amikor bajba kerülünk, akkor az állam segítő kezet nyújtson, amíg talpra állunk. Ez nem kommunizmus, hanem emberség, nem mellesleg a modern államok létezésének egyik fő oka. Az állam garantálja a szociális biztonságot számtalan olyan nyugati és északi országban is, ahol soha nem volt kommunizmus. Az Árnyékkormány egy olyan Európai Magyarországért dolgozik, ahol mindenki abban a biztos tudatban élheti az életét, hogy ha elveszíti a munkáját vagy az otthonát, akkor számíthat a Magyar Államra.

Gy. Németh Erzsébet
Szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter

Gy. Németh Erzsébet sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.