OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2022. október 22., szombat 10:56

A ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara közleménye
    Budapest, 2022. október 22., szombat (OS) - "ChinaCham kiválósági Díj 2022. évi díjazottja

        A ChinaCham Magyar-kínai Gazdasági Kamara által 2018-bab alapított "ChinaCham Kiválósági Díj"-at Magyarország és a Kínai Népköztársaság közötti kapcsolatok erősítéséért, a két ország közötti együttműködés építéséért 2022-ben Vértesné Somogyi Klárának ítélték, amelyet ünnepélyes keretek között adták át a China Mart dísztermében.
     Az elismerést a szakmai, valamint közéleti és társadalmi területen kiemelkedő munkát végzett, több mint tíz éven át Kínában, majd Magyarországon, a Magyar-Kínai Baráti Társaság főtitkáraként dolgozó szakembernek Pető Ernő, a ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke adta át.
     "Az idei kitüntetett olyan személy, aki hosszú ideje sok szálon kötődik Kínához, aki önzetlen, nagylelkű, figyelmes, akinek a tevékenysége nem elsősorban a diplomáciai, gazdasági tárgyalások sikeréhez kapcsolható, bár ezekhez is komoly támogatást nyújtott a háttérből, akinek szívügye a két nép közötti barátság elmélyítése" - hangsúlyozta az elnök Liu Bo kereskedelmi miniszter-tanácsosnak, a budapesti Kínai Nagykövetség kereskedelmi osztálya vezetőjének a jelenlétében, aki kedves szavakkal köszöntötte a kitüntetettet.
     Szakmai életútját Wolf Csaba, a ChinaCham alelnöke ismertette. A díjazott meghatottan mondott köszönetet. A díj átadására minden évben a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének az évfordulójához közeli időpontban, a ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara Elnökségének döntése alapján kerül sor.

     Kiadó: ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.