OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. október 30., vasárnap 12:10

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. október 30., vasárnap (OS) - Árnyékkormány: A magyarok többszörös gázárat fizetnek amiatt, hogy Orbán Viktor ragaszkodik a drága orosz gázhoz

    Napok óta arról szól a világsajtó, hogy mekkora áresésen van túl a gáz Európában. Az egy évvel ezelőtt még megawattóránként 310 euróért adott gáz világpiaci ára mostanra már a 30 euró alá is bement. Ez azt jelenti, hogy jelenleg tizedannyiba kerül a gáz, mint a rezsipánik elején, ráadásul itt nem az oroszról, hanem a nyugati gázról van szó. Bár a technikai feltételek adottak lennének ahhoz, hogy hazánk olcsó nyugati gázt vegyen a drága orosz gáz helyett, Orbán Viktor kijelentette, hogy az ő kormánya csak orosz gázt fog venni. Ez a magyaroknak sokszoros gázszámlát, mint tudjuk, hétszeres rezsiemelést jelent.

Az Árnyékkormány szerint mára egyértelmű: nem a gáz kerül sokba, hanem Orbán Viktor hűsége Vlagyimir Putyinhoz. Ha az ország nem csak orosz gázt akarna venni, hanem nyugati gázt is, akkor töredék áron juthatnánk gázhoz és tölthetnénk fel a gáztározóinkat. Orbán Viktor a magyar érdekkel szembemenve a Kreml parancsát követi, és Putyintól vesz gázt, kerül, amibe kerül. És a magyarok nagyon jól tudják, hogy mibe kerül, hétszeres kormányzati rezsiemelésbe. Legyen világos, ezt nem a gázért fizetjük, azt sokkal olcsóbban is lehet venni. Ezt Putyinnak fizetjük, hogy legyen miből háborúznia.

Rónai Sándor

Árnyék-külügyminiszter


Rónai Sándor sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.