OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2022. november 11., péntek 20:56

A VASASÉRT Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. november 11., péntek (OS) - Állami segítséggel számolják fel a pécs-vasasi hulladékhegyet. A kormány által indított "Tisztítsuk meg az országot!" programnak köszönhetően a kormányhivatal hulladékgazdálkodási hatóságának megbízásából Baranya megyében is egyre több illegális lerakót számolnak fel. Október végén hozzáfogtak annak a pécs-vasasi szeméthegynek az eltüntetéséhez is, amely az egykori Profi-Bontó Kft. illegális tevékenységének eredményeképpen évek óta magasodik a településrészen. A kedvező fordulatról dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő, dr. Horváth Zoltán főispán, valamint Kővári János és Berényi Zoltán önkormányzati képviselők közös sajtótájékoztatón számoltak be.

    
– A pécs-vasasi szeméthegy ügye is jól mutatja, milyen nagy szükség volt a kormány által elindított "Tisztítsuk meg az országot!" programra – hangsúlyozta dr. Horváth Zoltán. A főispán hozzátette: a program keretében biztosított állami forrásnak köszönhetően végre lehetővé vált, hogy a Baranya Megyei Kormányhivatal hulladékgazdálkodási hatóságának megbízásából megkezdjék a pécs-vasasi területen illegálisan felhalmozott több, mint húszezer tonna építési, bontási törmelék elszállítását.

     Kiadó: VASASÉRT Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.