OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2022. november 14., hétfő 12:28

A Bio és Gyógynövény Kereskedők Szövetségének közleménye
    Budapest, 2022. november 14., hétfő (OS) - Nem a multik profitja miatt kellene aggódni! - Komoly gondban a magyar bio és gyógynövény kiskereskedelem!

    Évek óta komolyak az erőfeszítések, amik a külföldi tulajdonú multinacionális kiskereskedelmi láncok egyeduralmának megtörésére irányulnak, most mégis a hazai sajtó egy része azon aggódik, hogy egy újabb külföldi online szereplő lépett a magyar piacra, ami miatt a multi-drogéria láncoknak aggódniuk kell.

A külföldi multik és a tisztességtelen weboldalakat üzemeltető cégek, a gyártókkal kollaboráló gyakorlatának köszönhetően, több száz -  akár 20-30 éve működő - bio és gyógynövény szaküzlet került a megszűnés küszöbére, de erről sajnos egy szót sem hallani a magyar sajtóban.

A kormány előtt van a Bio és Gyógynövény Kereskedők Szövetsége szakmai munkaanyaga, ami a hazai tulajdonú mikro - KKV tulajdonú bio és gyógynövény kiskereskedők életben maradását hivatott megoldani.

Hozzávetőlegesen ezer család megélhetése múlik azon, hogy a BIGYOX milyen eredményesen tud tárgyalni az ágazatot érintő problémák megoldásáról az illetékes szakminisztériumokkal és a kormánnyal.

Mindemellett elengedhetetlenül fontos a fogyasztók tájékoztatása azzal kapcsolatban, hogy a multik és az online üzletek helyett, miért a szaküzletekben érdemes beszerezni a vitaminokat, gyógyteákat és az étrend-kiegészítőket.
A szaküzletekben nem csak ellenőrzött minőségű termékekhez jutnak hozzá a fogyasztók, hanem személyre szabott, ingyenes szaktanácsadással is szolgálnak a vásárlóknak.

     Kiadó: Bio és Gyógynövény Kereskedők Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.