OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2022. november 18., péntek 00:18

A Magyar Atomfórum Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. november 17., csütörtök (OS) - A nukleáris ipart képviselő szervezetek közös nyilatkozata az atomenergia szerepéről.A COP27 klímavédelmi konferencia alkalmából hét szakmai szervezet nyilatkozatot tett közzé, amely szerint az atomenergiának kulcsfontosságú szerepet kell játszania az energiapolitika átalakításában. A döntéshozóknak támogatni kell az atomenergia fokozott alkalmazását az energiabiztonság javítása és a függőség csökkentése, a szén-dioxid-kibocsátásmentes gazdaságra való áttérés, valamint a munkahelyek és a gazdasági növekedés megőrzése érdekében.

    Az atomenergia biztonságos, folyamatosan működő, megfizethető és tiszta energiaforrás, amely hozzájárul a gazdaság szén-dioxid-mentesítéséhez, és világ villamosenergia-fogyasztásának több mint 10%-át fedezi.
Az atomerőmű üzemanyaga – az urán – bőséges és jól eloszlott a világon. Az üzemanyag költsége alacsony, megtermelt áram ára stabil. Az atomenergia további előnye, hogy a használt üzemanyag újrafelhasználható. Ezért tekinthető az atomenergia a gazdasági újraindítási stratégiák egyik központi elemének.
A nyilatkozat kiemelt feladatnak jelöli meg:
• az új nukleáris beruházásokat;
• az innováció ösztönzését beleértve a IV. generációs atomerőművek bevezetését és a kis moduláris reaktorok fejlesztését;
• A tiszta hidrogén termelésébe az atomenergia bevonását;
• a jövő energiastratégiájában az atomenergia környezeti, társadalmi és gazdasági előnyeinek elismerését.
További információ: www.atomforum.hu és az Egyesület Facebook oldalán
     Kiadó: Magyar Atomfórum Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.