OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. december 9., péntek 10:27

A Babagenetika Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. december 9., péntek (OS) - Az ünnepi rohanásban szánjon 20 percet a saját egészségére. A HPV szűrőhét december harmadik hetében több, mint 30 rendelőben, országszerte 10 városban.A szűrőhéten a 30 év feletti nők számára hagyományos, citológiai rákszűrésen felül DNS alapú HPV teszt elvégzésére is sor kerül a még megbízhatóbb eredményért. A szűrőhét alatt kimutatott HPV fertőzés esetén ingyenes megerősítő Confidence biomarker teszt jár a pácienseknek.

    A két év COVID, majd az újrarobbant hétköznapi rohanás, az egyre aggasztóbb gazdasági helyzet, most pedig az ünnepi készülődés fényében borzasztóan nehéz beiktatni a nőgyógyászt, főleg, ha panaszmentesek vagyunk. Ennek pedig nem szabadna így lennie. a méhnyakrákot okozó HPV vírus DNS-ének jelenlétét vizsgáló tesztek is elérhetők. E két vizsgálattípus együttes alkalmazásával jóval több rákmegelőző állapot kiszűrhető, mint az elmúlt évtizedekben.
A feltárt HPV fertőzés esetében az úgynevezett Confidence Marker teszt elvégzése javasolt a már levett mintán. Ez a teszt ugyanis arra alkalmas, hogy elkülönítse egymástól a HPV fertőzés típusait.
Ezért idén december közepén számos kiváló nőgyógyász szakember várja a 30 év feletti nőket, ráadásul a kampányhéten minden kiszűrt pozitív HPV esetben ingyenes Confidence biomarker tesztet biztosítanak a résztvevők számára.
A kampányhéttel kapcsolatos megjelenésekkel kapcsolatban keresse Sevcsik M Annát a Babagenetika Egyesület alapítóját a 06305155999- es telefonszámon vagy a sevcsik.anna@babagenetika.hu e- mail címen
    
     Kiadó: Babagenetika Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.