OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. december 12., hétfő 14:22

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2022. december 12., hétfő (OS) - RÉGÓTA TÁMOGATJUK A SEGÉDESZKÖZ HASZNÁLATOT

    – A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) régóta támogatja, hogy a látássérült emberek hozzájuthassanak a nekik szükséges segédeszközökhöz. Sőt, az életvitelt segítő eszközök megismeréséhez is adunk lehetőséget – mondja Fodor Ágnes elnök. – Ezek az eszközök köztudottan megkönnyítik, hogy önállóan tevékenykedjen az is, aki nem vagy éppen csak alig lát. Az önállóság ugyanis nemcsak az egyéntől függ, hanem függ a társadalomtól is. Ezért készítettük fel munkatársainkat ebből a témakörből – folytatja Fodor Ágnes.
Leány Ferenc ügyfélszolgálaton dolgozó munkatárs valóban gyakran kap ilyen irányú kérdéseket. – Ma már hozzá lehet jutni beszélő lázmérőhöz, beszélő vérnyomásmérőhöz vagy beszélő órához – mondja –, de ezen túl is egyre több eszközt látnak el hangadó vagy beszélő funkcióval; ilyen a tejforraló vagy a menetrendet felolvasó futár távirányító a tömegközlekedésben. Egyes szerkezetek pedig tapintással juttatnak el információkat. A tanuláshoz optimális eszközökhöz is tudunk tanácsot adni: a tablet például nagyon jó a gyengénlátó embereknek, hiszen mobil, könnyen közel lehet emelni a szemhez, és még nagyító funkciója is van.
Egy másik munkakörben, mint okoseszköz oktató is dolgozik kolléga, aki főként az iPhone használatának rejtelmeiben vezeti be a hozzá fordulókat, de több okos eszközt is jól ismer. Ő Berkó Norbert. A segítés további módjairól a VGYKE honlapján lehet tájékozódni.

VGYKE Sajtóiroda

     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.