OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. december 17., szombat 13:06

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2022. december 17., szombat (OS) - Megalázó és hazug a pedagógus-béremelésnek álcázott rendelkezés

        Pintér Sándor belügyminiszter bejelentése még porhintésnek is kevés. A pedagógusok most sem bér- vagy illetményemelést kapnak, hanem szakmai pótlékot, de még annak a mértéke is méltatlanul megalázó. A kormány az éjszaka kihirdetett rendeletével gyakorlatilag  pedagógus-bércsökkentés csökkentést jelentett be, hiszen a bérük jövőre jóval kevesebbet ér majd, ha csak a pótlék növekszik, ráadásul így még kiszolgáltatottabbak lesznek.
     Üdvös lenne, ha lassan szakember irányítaná a magyar oktatást, nem parancsuralmi keretek között szocializálódott rendészeti vezető, és a kormány is komolyan venné végre e mindannyiunk jövőjét meghatározó területet.
     Emlékeztetnénk továbbá, hogy szükségtelen az Európai Unióra mutogatni a hiányzó források miatt, ugyanis – mint azt Rétvári Bence államtitkár maga is elismerte egy parlamenti felszólalásában – igenis a magyar költségvetésnek kell állnia a pedagógus-béremelés jelentős részét (85-90 százalékát).
     A képlet egyszerű tehát: Orbán Viktor miniszterelnök kivételesen ne az apjának, a vejének és a magángépes, jachtos haverjainak osztogasson százmilliárdokat, hanem – az ország érdekében – a pedagógusok jogos követeléseit teljesítse haladéktalanul. A Párbeszéd továbbra is azonnali 45 százalékos pedagógus-béremelést és kirúgások, vegzálások nélküli oktatást követel.

Szabó Rebeka
és Tordai Bence
a Párbeszéd társelnökei, országgyűlési képviselői

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.