OS Országos Sajtószolgálat
2024. október 23. szerda
Ismertető


2022. december 19., hétfő 06:03

A Magyar Energiaital Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. december 19., hétfő (OS) -

    SZORGALMAS JAPÁNOK TALÁLTÁK FEL 60 ÉVVEL EZELŐTT - IDÉN PEDIG A MAGYAROK ALAPÍTOTTÁK MEG A VILÁGNAPJÁT (december 21.)

ENERGIÁT AD, ÉBEREN TART, ÉS SOK VITAMIN VAN BENNE - TUDJA MELYIK EZ AZ ITAL?

Nehéz olyan napot találni a naptárban, amikor ne ünnepelnénk valaminek a világnapját, hiszen szinte mindennek van már napja. Ezért is meglepő, hogy annak a terméknek, amely több mint fél évszázad alatt, a világ szinte valamennyi országában óriási sikereket ért el - annak mindmáig nem volt világnapja.

Pontosan 60 évvel ezelőtt alkották meg a szorgalmas Japánok azt az italt, amelynek mára számos változatát fogyasztjuk akkor, amikor gyorsan van szükségünk egy kis energiára vagy éberségre.

Talán már sokan kitalálták, igen, magyar kezdeményezésre, az energiaitalok napját ünnepeljük december 21.-én.

Nem véletlenül került a választás erre a napra, hiszen ekkor van az év leghosszabb éjszakája, amikor a legtöbb energiára van szükségünk, hogy ébren, vagy éberek maradjunk. Ez az a nap, amikor legnagyobb hálával és vidáman pattinthatjuk fel kedvenc energiaitalunkat, azt az italt, amelyre nem csak ezen a napon, hanem az év minden napján barátként számíthatunk, amikor egy kis energiára és éberségre van szükségünk.

De mennyi energiaital fogyasztható egy nap? A világ legnagyobb, 66.531 emberen elvégzett tudományos kutatása (EFSA) igazolta, hogy egy egészséges felnőtt naponta 400 mg koffeint aggálymentesen elfogyaszthat – azaz naponta megihat például 5 doboz valódi energiaitalt.

     Kiadó: Magyar Energiaital Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.