OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2022. december 19., hétfő 15:45

Az ELTE Alumni Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. december 19., hétfő (OS) - Tehetséges, rászoruló hallgatókat támogat az ELTE Alumni Alapítvány

    Az ELTE volt rektorai - Ádám György, Klinghammer István, Nagy Károly,  Szabó Miklós és Vékás Lajos - felismerve annak fontosságát és jelentőségét, hogy az ELTE volt és jelen hallgatói, oktatói, kutatói, dolgozói egy közösséget alkotnak, továbbá, hogy e közösség az egyetemi hagyományok ápolására és átadására a volt és jelenlegi egyetemi ifjúság számára kimagasló lehetőséget nyújt, 2008-ban létrehozták az ELTE Alumni Alapítványt.

Az alapítvány kiemelt célja a tehetséges, anyagilag rászoruló hallgatók támogatása. E célból  2016 óta félévente meghirdetésre kerül az ELTE Alumni Ösztöndíj, mely hozzájárul ahhoz, hogy a hallgatók más európai országokban is tudást, tapasztalatokat szerezhessenek, és tovább öregbíthessék az Egyetem hírnevét, az ELTE-s diploma értékét.

A pályázatok révén évről évre több hallgató világlátásához, tanulmányához, szakmai épüléséhez járulhatott hozzá az ELTE Alma Mater az alapítvány közreműködésével, és az ELTE-s generációk összefogása - adományai, SZJA 1% felajánlásai - jóvoltából. Immár 33 fő részesülhetett támogatásban.

Azért, hogy ez jövőre is folytatódhasson, az év végéig beérkező adományok feladói jótéteményükkel a hálás köszöneten túl még ajándékcsomagot is nyerhetnek. A kampányról és az ösztöndíj mibenlétéről az ELTE Alumni platformon tájékozódhat.

Ugyanitt az ösztöndíjasok tanulmányútjairól izgalmas, fényképes beszámolókat olvashat.
Örök diákjait az ELTE Alma Mater visszavárja!

     Kiadó: ELTE Alumni Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.