OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2022. december 19., hétfő 17:05

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleménye
    Budapest, 2022. december 19., hétfő (OS) - A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) budapesti székházában ma aláírták azt a megállapodást, amelynek eredményeként a jövőben szoros tudományos együttműködésre kötelezte el magát a Mazsihisz fenntartásában működő Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) és a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara.

    Az együttműködés nemcsak a kutatásra és az oktatásra terjed majd ki, hanem közös pályázatok írására, közös kutatói csoportok létrehozására, konferenciák szervezésére, hallgatócserék lebonyolítására és közös kötetek kiadására is.

Az együttműködésről szóló dokumentumot az OR-ZSE részéről dr. Balázs Gábor rektori jogkörökkel megbízott általános rektorhelyettes, míg a szegedi egyetem nevében dr. Gyenge Zoltán professzor, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja írta alá.

Dr. Gyenge Zoltán professzor, a szegedi Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja beszédében emlékeztetett arra, hogy organikus fejlődésről van szó, hiszen a két egyetem különböző karai, tanszékei és oktatói már évek óta élénk szakmai kapcsolatban állnak.

Dr. Balázs Gábor, az OR-ZSE általános rektorhelyettese azt mondta: egy hivatalos együttműködés akkor működhet jól, ha a háttérben jók a személyes kapcsolatok is. Hozzátette: "manapság igazán jól csak networkben lehet dolgozni, ez a kor a hálózatoké, hatékony tudományos munkát pedig csak intézmények közötti együttműködések révén lehet végezni.

     Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.