OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2023. január 12., csütörtök 08:56

A Magyar Tartalékosok Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. január 12., csütörtök (OS) -

    A 80 évvel ezelőtt, 1943. januárjában a Don folyónál elesett, megsebesült vagy hadifogságba esett katonákról emlékezett meg a Magyar Tartalékosok Szövetsége az országos rendezvénysorozat Nyitó rendezvényén, január 10.-én a MATASZ Veszprém Vármegyei Egyesület szervezésében.  
Az ünnepségen a Zirci Ciszterci Apátságban Bérczi L. Bernát Apát tartott szentmisét. Közös imával emlékeztek meg a jelenlevők az akkori eseményekről és annak magyar résztvevőiről.
A Nyitó rendezvény az Apátság látogatóközpontjában folytatódott, ahol Széles Ernő nyugalmazott dandártábornok, a MATASZ elnöke, ismertette Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi miniszterének Köszöntő levelét. A levél kiemeli, hogy
"A Don-kanyarban vívott embert próbáló küzdelem gyászában egy ország osztozik.
Ma, 80 évvel a doni katasztrófa után, kötelességünk emlékezni és feladatunk emlékeztetni.
Köszönöm a Magyar Tartalékosok Szövetségének azt a munkát, amelyet 2001. óta szakadatlanul végeznek a honvédelem hagyományainak ápolása és katonáink társadalmi megbecsültségének növelése érdekében. A MATASZ DON-80 országos rendezvénysorozat tanúbizonyságot tesz– a haza szolgálatának és katonáink hősiességének tisztelete mellett– a magyar katonaörökség féltő gondozásáról."
A MATASZ DON-80 rendezvénysorozat részeként az elkövetkező hetekben országszerte több vármegye településein szerveznek megemlékezéseket, amelyekre hívják mindazokat, akik részvételükkel, vagy csak egy főhajtással szeretnének tisztelegni a hősök előtt
     Kiadó: Magyar Tartalékosok Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.