OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2023. január 23., hétfő 09:55

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. január 23., hétfő (OS) - Vince-napi borünnep Balatonfüreden

        Mint fogalmazott, a 2021/2022. év pályázati lehetőségeit meg tudta ragadni a szőlész-borász szakma, hiszen a 60 ezer hektárból közel 37 ezer hektár ültetvény vesz részt az agrár-környezetgazdálkodási programban. Ez az eredményes pályázat 2024-ig 43 milliárd forint kompenzációs lehetőség - a környezeti vállalásokért cserébe - közel 3.800 szőlőtermelő számára. A tavalyi igények után kifizetésre a tervek szerin márciusban számíthatnak az érintettek, ez fontos finanszírozási forrása lesz az idei esztendőnek – mondta Feldman Zsolt.
     Előadásában az államtitkár felhívta a figyelmet a szőlőtermelők új lehetőségeire a Közös Agrárpolitika idei évben induló új támogatási rendszerében, hiszen az agrár-ökológiai programban való részvétel lehetősége, vagy a kisgazdaságok számára többlettámogatást jelentő újraelosztó támogatás ebben az ágazatban is újdonságot jelent. Minden gazdasági és finanszírozási nehézség ellenére fontos lenne, hogy minél több fejlesztés megvalósuljon a Megújuló vidék, megújuló agrárium program alapján elmúlt időszakban kiírt pályázati felhívások alapján. Eddig a borászatok számára 26 milliárd forintnyi fejlesztési forrást ítéltek oda, de jelentős számú, a szőlőtermelés gépesítésének javítására irányuló termelői pályázat is nyertes lett.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.