OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2023. január 27., péntek 10:34

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. január 27., péntek (OS) - A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Innovációs és Technológiai Irodájának (ITI) kezdeményezése nyomán született meg Magyarország első és eddig egyetlen, egy élő ember és a mesterséges intelligencia mint társszerző közös írása a hálózattudomány szerepe az innovációban témában.

    Kaderják Dániel, a szervezeti analitikával foglalkozó BondWeaver S.A. társalapítója az OpenAI nevű, mesterségesintelligencia-kutatással foglalkozó cég már publikusan is elérhető ChatGPT nevű programját hívta segítségül annak bemutatására, hogy a hálózattudomány miként képes elősegíteni egy adott szervezeten belüli innovációs potenciál maximális kiaknázását.

Ennek az ún. chatbotnak a világszenzációja abban áll, hogy első ízben képes összetett kérdésfeltevések bőven kifejtett, esszészerű, összetett megválaszolására, azaz összefüggő gondolatmenet kialakítására – az emberi kommunikációt egyre pontosabban idéző módon. Mindez alapjaiban formálja át az infokommunikációs korszakot, amelynek ezáltal újabb meghatározó mérföldkövéhez érkeztünk.


     Kiadó: Nemzeti Közszolgálati Egyetem

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.