OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2023. január 30., hétfő 10:59

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2023. január 30., hétfő (OS) - Magyarország nevében szólt a NATO?

    A NATO kész a közvetlen összecsapásra Oroszországgal – közölte Rob Bauer admirális, a NATO katonai bizottságának elnöke Lisszabonban. Nyilatkozatát a NATO, azaz Magyarország nevében is tette. Adott-e felhatalmazást a magyar kormány arra, hogy hazánk nevében "közvetlen összecsapásról" szóljon az oroszokkal? – kérdezi a Fórum a Békéért mozgalom Orbán Viktor miniszterelnöktől. Mert ha nem adott, követeljük, hogy azonnal határolódjon el Bauer nyilatkozatától, és szögezze le: hazánk nem azért vált a NATO tagjává, hogy háborúzzon Oroszországgal. Ha a kormány kitérne a válaszadás elől, úgy fogjuk értékelni, hogy Bauer Magyarország nevében is szólhatott. A NATO katonai bizottságának elnöke konkrétan is megnevezte hazánkat. Azt mondta, hogy a Magyarországon, Bulgáriában, Romániában és Szlovákiában felállított négy kiegészítő harccsoportot Oroszország Ukrajnában kifejtett akcióira válaszul hozták létre. Vagyis a magyar kormány engedélyt adott NATO erők honi állomásoztatására. A Fórum a Békéért szeretné megtudni, mit tervez a magyar kormány a NATO-val! Részt akar-e venni egy közvetlen összecsapásban Oroszországgal, vagy semleges magatartást kíván tanúsítani? Ha az utóbbi megoldásra hajlik, mi szükség van Magyarország NATO-tagságára?  Miért ad lehetőséget arra, hogy beleránthassák olyan háborúba, amely – kormányfőnk szerint – nem a mi háborúnk? Tisztában van a kormány azzal, hogy hazánkat, akarata ellenére is háborúba kényszeríthetik saját szövetségesei?
    
     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.