OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2023. február 4., szombat 14:50

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. február 4., szombat (OS) - DK: Támogatjuk a civilek által kezdeményezett helyi népszavazási kezdeményezést a debreceni akkumulátorgyár ügyében!

    Mostanra széles társadalmi összefogás jött létre Debrecenben a tervezett akkumulátorgyár megépítésének megakadályozására, így elkészült az első, pártok felett álló, civil helyi népszavazási kezdeményezés a gyár ellen. Ez lehet az egyetlen megoldás arra, hogy a hagyományosan kormánypárti városban a többség megvédhesse otthonait és városát a környezetkárosító akkugyártól.

A Demokratikus Koalíció támogatja a civilek által kezdeményezett helyi népszavazási kezdeményezést a debreceni akkumulátorgyár ügyében! A Debrecenben létrejött társadalmi összefogásra az jelentheti az egyetlen veszélyt, ha a közös ügyet megpróbálják pártpolitikai mederbe terelni. Ezt nem szabad megengedni. A DK szerint egy ilyen rendhagyó helyzetben, egy kormánypárti városban az a legjobb megoldás, ha az ellenzéki pártok hátra lépnek, és nem osztják meg a tiltakozó debrecenieket pártpolitikai törésvonalak mentén.

A DK ezt teszi és erre kéri a többi ellenzéki pártot is; így tudunk segíteni a debrecenieknek, hogy megvédjék otthonaikat az akkumulátorgyár súlyos következményeitől.

Varga Zoltán
országgyűlési képviselő, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.