2024. április 27. szombat

2023. március 13., hétfő 13:57

A Belügyminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. március 13., hétfő (OS) -

A tárca a pedagógusok válaszai alapján dolgozza ki a teljesítményértékelés végleges szempontrendszerét, ezért a Belügyminisztérium valamennyi pedagógust arra kér, éljen a koncepció véleményezésének lehetőségével, töltse ki a kérdőívet, vegyen részt a hivatás jövőbeli elismerésének kidolgozásában.

Mint ismert – a teljesítményértékelési rendszer kialakítása mellett – a kormány további pedagógusbéremelést is tervez a háború és a szankciók okozta nehéz helyzet ellenére. Amikor Magyarország megkapja a hazánknak jogosan járó uniós forrásokat, akkor a rendszerváltás óta legnagyobb mértékű pedagógusbéremelés következhet, ezzel az idei béremelés mértéke – a már megelőlegezett 10% helyett – januárig visszamenőleg 21%-os lesz. A következő három évben is folytatódhat a béremelés, amit a kormány 2030-ig a diplomás átlagbér emelkedésével arányosan indexál majd.

Kiadó: Belügyminisztérium