OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2023. március 13., hétfő 16:07

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye
    Budapest, 2023. március 13., hétfő (OS) - Nagy Márton a Mercedes vezetőivel tárgyalt

    Nagy Márton hivatalában fogadta a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. vezetőit. A megbeszélésen részt vett Christian Wolff, a vállalat vezérigazgatója, Karsten Twele pénzügyi igazgató és Dávid Sándor kommunikációs és külső kapcsolati vezető.
 A felek a gazdasági folyamatok mellett áttekintették a járműgyártás helyzetét, az ágazat versenyképességi kérdéseit. A miniszter hangsúlyozta, hogy a járműgyártás az akkumulátorgyártás mellett hazánk gazdasági teljesítményének egyik pillére, amelyet a kialakítás alatt lévő új iparstratégia is kiemelt ágazatként tart számon.
A Mercedes a világ egyik legsikeresebb autóipari vállalatcsoportjaként öt kontinensen van jelen. 2022-ben a Mercedes-Benz Group 150 milliárd euró árbevételt ért el és mintegy 170 ezer főt foglalkoztatott. Magyarországon a Mercedes közel tizenöt éve van jelen, évente mintegy 135 ezer járművet gyárt, árbevétele meghaladja a 3 milliárd eurót, a foglalkoztatottak száma pedig közel öt ezer fő.
Nagy Márton kiemelte, hogy a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is ki kell védeni a recessziót és tovább kell növelni a versenyképességet. A magyar járműipar védelme és a munkahelyek megőrzése érdekében be kell szállni a támogatási versenybe, fokozni kell a beruházásokat és a működőtőke beáramlását.
A felek egyetértettek abban, hogy tovább kell mélyíteni a gazdasági együttműködést, ösztönözni kell az innovációt és a fejlesztéseket.

     Kiadó: Gazdaságfejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.