OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2023. március 22., szerda 15:07

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (4. rész)
    Budapest, 2023. március 22., szerda (OS) -

    A projekt részeként az elmúlt évek folyamán két Szemléletformáló és Újrahasználati Központ és több új, a hulladékok széles körét átvevő, vasárnap is nyitva tartó lakossági szelektív hulladékgyűjtő-udvar nyílt Budapesten.  A hulladékudvarokban a budapesti lakosok díjmentesen adhatják le csomagolási és egyéb, anyagfajtánként szelektíven gyűjtött, veszélyes, illetve speciális kezelést igénylő hulladékaikat, amelyeket zárt környezetben való ideiglenes tárolás után a Budapesti Közművek továbbad újrahasznosításra, vagy ártalmatlanításra. A Szemléletformáló és Újrahasználati Központok egyik legalább ennyire fontos funkciója az újrahasználat előmozdítása; itt a már megunt, vagy feleslegessé vált, ugyanakkor mások számára még használható tárgyak találhatnak új otthonra. A cél az átvett tárgyak minél nagyobb arányban való visszajuttatása a lakossághoz, ezzel a hulladék mennyiségének csökkentése, az újrahasználati arány növelése. Mindezeken felül a központok modern oktatótermei lehetőséget biztosítanak környezetvédelmi, szakmai konferenciák, a fővárosban és különösen a környező kerületekben élő vagy tanuló gyermekek részére interaktív, szemléletformáló foglalkozások, tanórák megtartására.
    
     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.