OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2023. március 23., csütörtök 12:37

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye
    Budapest, 2023. március 23., csütörtök (OS) - A Meteorológiai Világszervezet (WMO) és a nemzetközi meteorológus közösség minden évben megünnepli a WMO Egyezmény 1950. március 23-ai hatályba lépésének évfordulóját. A Meteorológiai Világnap idei témája "Az időjárás, éghajlat és víz generációkon átívelő története és jövője".

    Az időjárás, az éghajlat és a vízkörforgás nem ismer nemzeti vagy politikai határokat, ezért ezen a területen elengedhetetlen a nemzetközi együttműködés. Ez a filozófia vezérli a meteorológiai világközösség munkáját 1873 óta, és ez az irányadó a jövőben is. A 2023-as Meteorológiai Világnap amiatt is különleges, mert idén ünnepeljük a WMO jogelődje, a Nemzetközi Meteorológiai Szervezet (IMO) alapításának 150. évfordulóját. Az IMO 1950. március 23-án vált az ENSZ szakosított intézményévé, ekkortól nevezik Meteorológiai Világszervezetnek (WMO).

Mint minden évben, az Országos Meteorológiai Szolgálat idén is megünnepli a Meteorológiai Világnapot. Az ünnepségen köszöntőt mond Keszthelyi Nikoletta környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár és Hanyecz László az OMSZ elnöki jogkörben eljáró gazdasági elnökhelyettese. A világnapi témához kapcsolódó szakmai előadást Szépszó Gabriella, az OMSZ Modellezési Osztályának vezetője tartja. Az ünnepség keretében kerül átadásra az "Innováció a meteorológiáért" díj, és az "Év MET-ÉSZ észlelője" cím. Ezen a jeles napon köszöntjük az Országos Meteorológiai Szolgálat legkiválóbb társadalmi észlelőit, akik évtizedek óta végzik megfigyeléseiket.

     Kiadó: Országos Meteorológiai Szolgálat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.