2024. április 27. szombat

2023. május 19., péntek 15:23

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. május 19., péntek (OS) - BM: A pártokkal is lesz egyeztetés az új pedagógus életpályatörvényről

A három hónapja tartó átfogó szakmai és társadalmi egyeztetést követően a parlamenti pártokkal is egyeztet a Belügyminisztérium az új pedagógus életpályatörvényről, amely megalapozza a pedagógusok további jelentős béremelését is. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2023. május 24-ére, szerdára hívta egyeztetésre a parlamenti pártok (Fidesz-KDNP, DK, MSZP, Momentum, Jobbik, Mi Hazánk) frakcióvezetőit, politikusait, szakértőit.
     A Belügyminisztérium bízik benne, hogy a baloldali pártok - ahelyett, hogy gyakran erőszakig fajuló tüntetéseket fűtenek, és bevallottan azért dolgoznak, hogy megakadályozzák a pedagógusbéremelés fedezetét biztosító uniós források kifizetését - hajlandóak a higgadt, konstruktív párbeszédre annak érdekében, hogy javuljon a gyermekek oktatásának színvonala és megtörténjen a pedagógusok béremelése.
     A minisztérium az elmúlt hónapokban intenzív szakmai egyeztetést tartott az új pedagógus életpályatörvény tervezetéről a szakszervezetekkel, a Nemzeti Pedagóguskarral, szakmai és civil szervezetekkel. Az egyeztetések során több tucat tartalmi kérdésben is befogadta a szakmai javaslatokat. Az egyeztetések lezárultát követően a kormány benyújtja a parlamentnek a törvényjavaslatot.

Kiadó: Belügyminisztérium