2024. május 8. szerda

2023. május 26., péntek 13:19

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2023. május 26., péntek (OS) - A bíróság kimondta: Fekete-Győr András ártatlan a füstgyertyás ügyben

5 éve húzódott Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselőjének pere egy füstgyertya eldobásával kapcsolatban még a 2018-as rabszolgatörvény elleni tüntetésen. Ma a bíróság kimondta, hogy a Momentum politikusa nem követett el bűncselekményt.

Fekete-Győr András a Facebook-oldalán adott hírt az ítéletről és hozzátette: "Egyfelől hírül akarom adni, hogy befejeződött az ügy, másfelől pedig rámutatni, hogy micsoda elfogadhatatlanul lassú tempóban zajlanak ezek a politikailag motivált eljárások. 2018 óta cipeljük magunkkal, és az biztos, hogy nem volt a Fidesz ellenére, hogy időről időre bíróság elé kellett állnom emiatt. Mindenesetre mostantól más eszközt kell találniuk a ""fegyelmezésemre" - és előre szólok, az sem fog működni. Az új politikai generációt koncepciós eljárásokkal sem félreállítani, sem megállítani nem lehet!"

Kiadó: Momentum Mozgalom