OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2023. május 31., szerda 16:58

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (2.rész)
    Budapest, 2023. május 31., szerda (OS) - 200 millió forintos kormányzati támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabéteszes gyermekekkel foglalkozó szervezetek

    Ennek eredményeképpen számos kiadvány, tájékoztató anyag, tartalom jelent meg, amelyek segítségével az érintett családok, valamint már a legkisebb kortól a gyermekek is pontos, hiteles és számukra is érthető információhoz juthatnak az 1-es típusú cukorbetegségről, például a megfelelő étrendről, a vércukorszint mérésének módszereiről, az inzulinpótlást segítő eszközök használatáról.

2023-ban is olyan civil szervezetek nyújthatnak be pályázatot, amelyek alapító okiratukban, alapszabályukban 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos tájékoztatási alapfeladatokat és célokat rögzítettek. A pályázati kiírás az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján érhető el. Egy pályázó legfeljebb 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhet. A tavalyi pályázaton 20 szervezet nyert el támogatást.

     Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.