OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2023. június 7., szerda 11:42

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye
    Budapest, 2023. június 7., szerda (OS) - Túri Anikó: a lakosság szinte teljes egészében felhasználta a SZÉP-kártyákon lévő "alvópénzeket"

        A Kormány döntésének megfelelően a turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megvédése érdekében 2023. május 31-ig volt lehetséges – 15 százalékos díj megfizetése nélkül – teljes összegben felhasználni a SZÉP- kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, "bennragadt" összegeket.
     Az államtitkár kiemelte, hogy az intézkedés eredményes és hatékony volt, így az jelentősen járult hozzá a turizmus és a vendéglátás megerősítéséhez, ugyanis a lakosság a korábban tapasztalt 100 milliárd forintnyi "alvópénz" közel 90 százalékát használta fel a megadott határidőig.
     A Kormány köszöni a lakosság együttműködését, hiszen közreműködésükkel megközelítőleg 90 milliárd forintnyi forrás került a turizmus és vendéglátási szektorokba, ezáltal a magyar gazdaságba. Ez a mostani háborús időkben érdemben segíti a munkahelyek és a családok megvédését.

     Kiadó: Gazdaságfejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.