OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2023. június 7., szerda 18:30

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. június 7., szerda (OS) - Ma délelőtt az Európai Parlamentben magyar rektorok, kutatók és diákok nyilvános meghallgatás keretében mondták el  véleményüket az Európai Bizottság diszkriminatív eljárásáról a modellváltó egyetemek Erasmus+ és Horizont Európa programjaiból való kizárás kapcsán.

    Bocskor Andrea, a Fidesz EP-képviselője kiemelte: "Fontos, hogy beszéljünk erről a témáról. Főleg azért, mert a hazai felsőoktatási intézmények a modellváltás óta kimagasló eredményeket értek el, az innováció katalizátorává váltak és egyre javul a rangsorolásuk nemzetközi szinten is. Az Erasmus + és a Horizont Európa az Európai Unió zászlóshajó programjai, melyben az elmúlt harminc évben több százezer magyar diák és tanár vett részt soha nem volt gond az elszámolásukkal vagy az EU-s támogatások felhasználásával. Ezért erről az égbekiáltóan igazságtalan és politikai motiváltságú témáról mindenképpen beszélnünk kell- tette hozzá a képviselő."


     Kiadó: FIDESZ európai parlamenti képviselőcsoportja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.