OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2023. június 8., csütörtök 09:08

A KIM Innovációért és Felsőoktatásért Felelős Államtitkárságának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. június 8., csütörtök (OS) - Társadalmi felelősségvállalási program indul a szakképzésben

    Az eseményen Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára a szakképzési intézmények kiemelt szerepét hangsúlyozta, elmondta, az elmúlt években úgy újult meg a szakképzés, hogy a lényeg – vagyis a gyakorlatorientáltság és a duális képzés – került a középpontba. Úgy fogalmazott: "a világon a létezésünknek az ad értelmet, hogy ha valami többet, valami pluszt, valamilyen segítséget tudunk adni." Itt mindazzal, amit tesznek a szakképző iskola diákjai, segítenek a nehéz helyzetben lévő betegeknek jobb környezetet, örömet adni, amivel aztán maguknak is örömet adhatnak, mivel "aki segít, az önmagán is segít" – fogalmazott. A programnak tehát a gyakorlati munkán túl van egy magasabb dimenziója, mégpedig az, hogy hogyan segítsünk, hogyan támogassuk mindazokat, akik rászorulnak. Hankó Balázs áttekintette a távlati terveket is, szeretnék, ha több területen is megvalósulhatna a szakképzésben tanuló diákok részéről karitatív tevékenység. Példaként említette a kreatív szakmákat tanuló diákokban rejlő lehetőséget, akik rászorulók lakásait, életkörülményeit szépíthetnék meg, lehetőséget lát a vendéglátói ágazatban tanuló fiatalok esetében is, akik az intézményekben sütött, főzött ételekkel tehetnének egy-egy jó ügy érdekében, vagy a szépészeti területen dolgozók járulhatnak hozzá a rászorulók mindennapjaihoz, szerezve ezzel is gyakorlati tapasztalatokat.

     Kiadó: KIM - Innovációért és Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.