OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2023. június 8., csütörtök 11:04

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. június 8., csütörtök (OS) - Molnár Csaba: Az áremelések kormánya nem tudja megállítani a továbbra is Európa-rekorder orbáni inflációt

    Még mindig Európa legnagyobb drágulása az orbáni infláció: a KSH legfrissebb adatai szerint az árak 21,5 százalékkal emelkedtek Magyarországon, ami háromszor nagyobb az európai uniós átlagnál.

Az Árnyékkormány szerint az Orbán-kormány az áremelések kormánya, hiszen képtelenek megtörni az orbáni inflációt, ráadásul újabb megszorításokkal fokozzák a drágulást. A jövő évi benzináremeléssel, a magyarok megtakarításainak, utolsó tartalékainak megadóztatásával egyre kevesebb marad az emberek fizetéséből és nyugdíjából, így mélyül a megélhetési válság is. Amíg Orbán Viktor marad, addig marad az orbáni infláció és maradnak a megszorítások is. Orbán Viktornak mennie kell ahhoz, hogy a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány letörje az orbáni inflációt, és az árak helyett a béreket és a nyugdíjakat emelje.

Molnár Csaba
Árnyék-kancelláriaminiszter, a DK EP-képviselője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.