OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2023. június 27., kedd 09:57

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2023. június 27., kedd (OS) - A Momentum elérte, hogy havi 40 000 forinttal emelkedjen az SZTE PhD hallgatóinak havi ösztöndíja

    A Momentum 1 éves munkájának köszönhetően emelkedni fognak a PhD hallgatók ösztöndíjai a szegedi egyetemen – jelentette be Halász Noémi, a Momentum szegedi alelnöke.

"Felsőoktatási fórumot tartottunk, egyeztettünk hallgatókkal, határozatjavaslatot adtunk be a Parlamentbe… Majd amikor a Fidesz leszavazta a javaslatunkat, Szegeden a kuratórium elnökéhez fordultam, hogy saját keretből vessenek véget ennek a tarthatatlan helyzetnek" – írja Halász azzal kapcsolatban, hogy ő, Tóth Endre, valamint Szabó Szabolcs, a Momentum országgyűlési képviselői hogyan próbálták meg elérni az ösztöndíjak emelését. Halász szerint azért van szükség az emelésre, mert az utóbbi években a különböző tudományterületeken a doktoranduszok száma visszaesett és az ösztöndíjak emelkedése messze elmaradt az inflációtól.

Halász Noémi elmondta, hogy tegnap az SZTE Szenátusa megszavazta a kiegészítő ösztöndíjak létrehozását, amely szeptembertől életbe is lép. Ez azt jelenti, hogy sikerült elérniük, hogy a szegedi egyetemen minden PhD hallgató minimum havi 40 000 forint plusz ösztöndíjat kapjon.

Bejegyzése végén a Momentum politikusa hozzátette: "Ez a példa azt is jól szemlélteti, miért fontos, hogy ki merjünk állni magunkért! Azt gondolom, hogy ez a siker köszönhető az összes PhD hallgatónak, aki eljött a felsőoktatási fórumunkra, aki kiállt magáért, és aki vállalta, hogy kiáll a többiekért is!"

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.