OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2023. szeptember 8., péntek 19:39

A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. szeptember 8., péntek (OS) -

    EURÓPA ZÖLD VÁROSA DÍJ – 2023

Szeptember 5-én, került megrendezésre a “Több Zöld Várost a fenntartható Európáért" című konferenciasorozat záró eseménye. Ennek részeként Dr Orlóci László, a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének elnöke és Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára adták át az Európa Zöld Városa Nemzeti díjat.

A díj célja, hogy az európai településeken a zöldfelületek innovatív, biodiverz, fenntartható megoldásainak létrejöttét inspirálja. Igyekszik felhívni a települések vezetőinek, a döntéshozóknak, és a beruházóknak a figyelmét az egészséget támogató, élhetőbb környezet fontosságára, a zöldfelület fejlesztés kiemelt szerepére. A díjat ezért azok kapják, akik a beruházást finanszírozták, vagyis akik anyagilag támogatták a kiemelkedő értékekkel bíró zöldfelületek megvalósulását.

Az alkotásokat háromtagú szakmai zsűri meghatározott nemzetközi szempontrendszer szerint értékelte. A megépült zöldfelület növényzetének minőségét, sokféleségét, a tervezés egyediségét, a zöldfelület éghajlatra és a környezetre gyakorolt hatását, az egyedi anyagok jelenlétét vizsgálták az innovatív tervezés és kivitelezés mellett.

A pályázatok közül a zsűri győztesként a Budapest Főváros Önkormányzata által finanszírozott "Természetesen a Duna parton – Budapest III. kerület Pünkösdfürdő park" projektet nevezte meg. A parkot a BKM Nonprofit Zrt Főkert Divízió szakemberei tervezték és kivitelezték.
        
     Kiadó: Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.